Ved at klikke på “Accept alle cookies”, accepterer du lagring af cookies på din enhed for at forbedre webstedsnavigation, analysere webstedsbrug og hjælpe med vores markedsføringsindsats. Se vores Privatlivspolitik for mere information.

En ”klonet bil” udgjorde en lovlig interesse i forsikringsaftalelovens § 35’s forstand, som er forudsætningen for tegning af forsikringer. Landsretten fandt ikke forsikringsaftalen i strid med lov og ærbarhed. Dommen vurderes at være principiel.

Landsretten fandt tegning af forsikring for en ”klonet bil” udgjorde en lovlig interesse i forsikringsaftalelovens § 35’s forstand, som er forudsætningen for tegning af forsikringer, ligesom landsretten ikke fandt indgåelsen af forsikringsaftalen for en ”klonet bil” i strid med lov og ærbarhed i henhold til Danske Lov 5-1-2.

Dommen er principiel i forhold til vurderingen af ansvarsskader forvoldt af en ”klonet bil”.

Sagens Omstændigheder:

Forsikringstager havde i sagen tegnet en lovpligtig motoransvarsforsikring hos TopDanmark Forsikring A/S for en ny indregistreret bil.

Der var i sagen enighed om, at der var tale om en ”klonet bil”, dvs. at den skadevoldende bil var forsynet med et falsk stelnummer. Det var med den begrundelse – at bilen ikke var forsikret hos selskabet, idet der ifølge forsikringsselskabet ikke var identitet mellem bilen forsikret og den skadevoldende bil – at forsikringsselskabet nægtede dækning.

”Klonet bil” betyder, at bilens oprindelige stelnummer er blevet fjernet og erstattet med en anden bils – oftest af samme mærke og model - hvorved bilen hermed får en anden (”falsk”) identitet.

Landsrettens Afgørelse:

Klik på nyhedsbrevet for yderligere.

Læs hele artiklen/dokumentet her
Text Link
This is some text inside of a div block.