Ved at klikke på “Accept alle cookies”, accepterer du lagring af cookies på din enhed for at forbedre webstedsnavigation, analysere webstedsbrug og hjælpe med vores markedsføringsindsats. Se vores Privatlivspolitik for mere information.

Fremme af geotermi - ændringer på vej i lov om varmeforsyning

Advokat (L), Partner
+45 35 25 38 01

I Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget kommer der hver januar en oversigt over lovprogrammet over de næste 9 måneder og som vedrører klima, energi og forsyning. Lovprogrammet, der består af tre initiativer, kan ses neden for.

Det første lovforslag vedrører varmeforsyningsloven, hvorefter leveringen af opvarmet vand fra geotermiske anlæg til kollektive varmeforsyningsanlæg kan undtages fra prisreguleringen.

Det kan blive et væsentligt skridt i fremme af geotermi i Danmark.

Efter substitutions-pris-princippet skal prisen for varme, der leveres fra en ekstern producent, fastsættes som det laveste af producentens omkostningsbestemte pris eller aftagerens substitutionspris - f.eks. prisen på biogas, flis osv. Substitutionsprisen bliver herved en maksimalpris.

Med lovforslaget foreslås det, at Forsyningstilsynet efter ansøgning vil skulle undtage levering af opvarmet vand fra geotermiske anlæg til et kollektivt varmeforsyningsanlæg fra den gældende prisregulering, såfremt visse betingelser er opfyldt.

WSCO har rådgivet om geotermi i Danmark i mange år og følger tæt udviklingen inden for geotermi og relaterede aktiviteter.

Læs hele artiklen/dokumentet her
Text Link
This is some text inside of a div block.